Junioři na závěr nadstavbové části podlehli Olomouci, nyní je čeká boj o play off

Byl to zápas, ve kterém už ani jednomu z týmů o nic moc nešlo. Zlín měl postup do bojů o play off jistý a Olomouc věděla, že bude hrát ve skupině o udržení. Oba týmy však daly do zápasu vše a dokonce byla k vidění i bitka jako z NHL. Ševci byli po většinu utkání lepším mužstvem, čemuž odpovídá i poměr střel 42:20. Berani tak selhali v koncovce, kde jim chybělo i trochu štěstí. Prohra 1:2 mrzí o to víc, že hosté dali vítězný gól 52 sekund před koncem základní hrací doby.
44.kolo, st 28.1.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Olomouc
1:2
(0:0, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 42. Hlaváč (Kužílek, Karola) – 51. Beták (Ostřanský, Škoda), 60. Jeklič (Bauer, Beták). Rozhodčí: Netopil – Goňa, Maťašovský. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 42:20. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Haloda – Sirota, Kužílek, Řezníček, Žabčík, Stuchlík, Procházka, Talán – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Gago, Hladiš, Werbik.

Urbisch – Nesvadba, Kraigher, Brandýs, Tomek, Hes, A. Jeklič, Škoda – Ostřanský, Markl, Bauer, Pavlovský, Ministr, Horák, Beták, Kropáč, Janás.

První třetina zrovna dvakrát nenadchla. Ze začátku se ani jeden z týmu nemohl dostat k žádné kloudnější akci, natož tak gólu. První dvacetiminutovka skončila bez branek a nikdo se nemohl divit. Na začátku té druhé se k první vážné šanci utkání dostal Zlín. Hořanský se proháčkoval až na kruh a měl před sebou jen gólmana Urbische. Ten ovšem proti jeho střele pohotově zakročil betonem a vyrazil puk za branku. Povedeným zákrokem také zazářil Haloda, když se rychle přesunul k druhé tyčce a ránu z první olomouckého útočníka vyrazil za bránu.

Ve 27. minutě se Zaremba dostal za obranu hostí, byl sám proti Urbischovi, ale měl puk na bekhendem a trefil ho pouze do míst, kde byla přichystaná vyrážečka olomouckého gólmana. Střelecké trápení dál pokračovalo a byl u toho opět Zaremba. To když dostal pas přímo před branku, vložil do něj hůl, ale puk skončil opět na olomouckém brankáři. Ten hosty držel po celou dobu utkání. Na konci druhé třetiny dostali ševci výhodu přesilovky pět na tři. V druhé třetině se sice neprosadili, ale na začátku té třetí konečně přišla branka. Přesilovka pět na tři se podařila beranům zužitkovat. Karola poslal puk na modrou, Kužílek vyslal tvrdou střelu, kterou před brankou tečoval Michal Hlaváč a domácí tak šli do vedení.

Zlínští byli i po gólu nadále dominantnějším týmem. Ve 48. minutě pak duel okořenila bitka za brankou Halody. Do sebe se pustili domácí Kužílek a olomoucký Pavlovský. Dalo by se říct, že jejich pěstní souboj skončil remízou. Ve 49. minutě šli domácí do tří a Olomouc se těsně po skončení přesilovky prosadila. Domácí byli pod tlakem, za brankou se vyraženého puku ujal Šimon Beták, objel bránu a zasunul puk ke vzdálenější tyči. Bylo tak vyrovnáno. Zlín se více tlačil do útoku, ale byla to Olomouc, kdo se radoval z gólu. Beták vyhrál buly před Halodou, Bauer poslal puk na Aleše Jekliče, který svou střelu od modré nasměroval přímo do horního růžku zlínské branky. Domácí byli jako opaření. Hosté z ničeho nic šli do vedení, které ve zbývajících dvaapadesáti sekundách uhájili a ze Zlína si odvezli výhru 2:1.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Střelecká potence, dnes to bylo jednoznačné. Je jasné, že se chyba udělá, ale na jeden gól se strašně těžko vyhrává. Potom je to složité a výsledek pro nás není příznivý. Šance jsme si vytvořily, ale opět nás zklamala koncovka, tam je ten zakopaný pes.

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Bylo to hodně vyrovnané utkání. Je fakt, že oba týmy už neměly moc o co hrát, ale snažili jsme se ten zápas odehrát na nějaké úrovni. V závěru jsme byli trošičku šťastnější. Zdálo se, že zápas půjde do prodloužení, ale díky té střele od modré jsme nakonec ti šťastnější.